Örtgratinerade Musslor och Scampi.......

LITE SMAKENS PÅ BALKONGEN.....
Äntligen är våren här och då är det ju så skönt att sitta på balkongen, eller i utemöblerna för dom som har hus.
Och vad passar då inte bättre än att fixa lite smått och gott till vinet?....att snaska på
Nu har jag valt att köpa frysta gröna musslor från Nya Zeeland.....men det funkar även med vanliga blåmusslor eller stora hjärtmusslor. (Det är bara att snabbt koka dom i lite vin.) Jag valde dom här bara för att dom just är färdigkokta och man behöver bara tina upp dom.
Gör så här:
Ta lika mängd olivolja och smör, lägg det i en liten skål och sätt det i micron i 15 sek...bara så att smöret smälter så ni kan röra ihop oljan och smöret. Hur mycket ni ska ta beror ju på hur många musslor ni har.....men räkna 40 gram av varje till ca 10 musslor och till 10 st scampi.
Hacka rikligt med persilja, riv två vitlöksklyftor och hacka smått ca 1-2 cm av en röd chilli. Rör ihopp det med blandningen och krydda med salt o peppar.

Lägg musslorna på en plåt och fördela blandningen över musslorna, sätt ugnen på grill och högsta värme.....gratinera i ca 5 min på högt läge i ugnen.
Scampin steker ni bara hastigt i lite rapsolja på hög värme i en stekpanna.....ta bort stekpannan när dom är färdiga och häll över resten av blandningen med olivolja och smör.
Gör lite rostat surdegsbröd i ugnen....recept till de finns bland dom andra recepten i kolumnen till vänster på förstasidan.
Servera sen allt på en stor bricka.....
Smaklig.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Mmmmm....
Vill ha! Får be John överraska mig ;)
Trackback