En lättlagad och grymt snaskig Pasta......




Pasta med Scampi, musslor, färsk tomat, vitlök och chilli........


Denna Pasta är en favvo...som även min 12-åriga Dotter gillar skarpt.
Den består endast av Scampi och stora Green Musslor ( tycker man inte om dom så kan man skita i dom.... :)  ) Den är dessutom väldigt lättlagad och snabb att göra.

Detta behöver ni: 

( 2 pers )

  • 10-12 stycken Scampi, dela dom bara på mitten
  • 6-8 st Green Musslor
  • 2 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 3 cm Röd Chilli, dela på mitten, kärnor bort sen i finskurna strimlor.
  • 1 dl Vitt vin
  • 3 st mogna tomater, skurna i små tärningar
  • Rikligt med hackad bladpersilja
  • Pasta. valfri sort. ( Papardelle eller som jag valt, en fullkornsspagetti )
  • Salt o peppar

Förbered allt genom att göra som det står ovan, sätt på Pastavatten ( glöm inte att salta det väl, en del sätter på pastavatten och det är väl ca 2 liter, minst....sen tar man en nypa salt och tror i det att man saltat vattnet??!! eller hur ). smaka av vattnet efter att ni saltat och då ska man känna att det är saltat!!! Så, nu är det gjort.....

Ta en kastrull eller en stekpanna med höga kanter....låt den bli ordentligt het, slå i lite rapsolja...här kan ni salta och peppra scampin innan....nästan direkt efter slänger ni ner scampin....fräser runt den i  ca en minut, ta undan pannan från värmen och lyft ur scampin....ställ sedan tillbaka pannan låt den bli lite varm igen utan att bränna det som är i ( gör ni det så är alt förstört, så akta!!! ) slå i vinet och låt det koka upp, lägg sedan i tomat, vitlök och chilli och koka det i någon minut...bara så att tomaten får koka sönder lite...lägg sedan i scampin och musslor låt det snabbt koka upp igen....vänd sedan ner persilja och en liten smörklick......smöret gör allt så där härligt krämigt.

Det ultimata är att tajma pasta och detta med varandra så att ni så att ni kan blanda ihop detta direkt....skulle nu det vara så att scampi o musslor får vänta lite på pastan, så är det inte så farligt....för om ni direkt när ni hällt bort pastavattnet slår den varma pastan över scampi o musslor......så blir ju allt varmt igen.

Servera direkt med ett lätt rött vin, en Briccotondo Barbera från Piemonte......75 pix på systemet.


Lycka till...Johan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0