Grym Kyckling!

Vitvinsbrässerade kycklinglår med
vitlök, rosmarin och chilli.
Denna enkla men mycket goda lilla rätt är ett utmärkt tilltugg till både vin och öl.
Detta behöver du:
- 3 st/ pers Kycklingklubbor
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 1/2 röd chilli
- 50 gram smör
- 2 dl vitt vin
Vad du behöver göra med kyckling är bara att ta bort knäleden och skinnet, skinnet drar du bara av,
sen skär du med en kniv av köttet från benet, sätt snittet högt....sen är det bara att skrapa köttet ner mot själva klubban. ta bort den broskknöl som blir kvar längst upp, ser trevligare ut när du sen serverar dom.
Sätt en panna på medelvärme, smält en generös klick smör i pannan och lägg ner vitlöken, rosmarinkvisten och chillin, skurna i rätt grova bitar. vitlöken kan du skära i skivor ( dom är grymt goda att servera med )
låt detta fräsa lätt ( varning, bränn inte detta...smakar inte gott då ) lägg sedan bara dit kycklingen, gnid in den i lite flingsalt och vitpeppar först. Låt dom ligga en stund så att dom tar lite färg, men som sagt...passa värmen, bränd vitlök får en hemsk bismak.
Vänd kycklingen och slå över det vita vin, låt koka upp ta sen bort pannan från värmen, täck över med ett lock.
Det funkar jättebra att, om du använder en stor stekpanna, och ta det största locket du har och täck kycklingen med de, locket ska inte vara helt platt ( då tappar du effekten av att lägga på ett lock )
Kyckligen ska nu SAKTA brässera under locket i ca 15-20 min ( Du kan skära lätt i ett av låren så att du ser att det är klart helt igenom )
Servera detta antingen som det är eller med en liten mixed sallad. Eller med pasta som jag beskriver det här nedan.
Jag dricker gärna till detta ett rött vin, eftersom jag är rödvinsfreak, men ett vitt funkar bra de med.
Eller, varför inte en iskall Duvel, Belgisk Ljus öl.
Ps. spar fonden som blir kvar.....gör du en pasta med kycklingen så är den perfekt att bara smöra upp lite till, för att sen bara låta den nykokta pastan slungas runt i den med lite nyhackad peslija och nyriven Parmesan över.
Lycka till Johan.
Kommentarer
Trackback