Lammsalsiccia med Dinkelspagetti



Så...då var det dax igen då......något gott och lättlagat till helgen.


Jag köper mitt på kött på Sandströms som ligger i söderhallen, dom har ju också haft en butik inne på Willy´s i Älvsjö......nu har dom tyvärr fått stänga den filialen för att alla snåljåpar handlat annat kött billigare från Willy´s färdigförpackade produkter....man har inte riktigt förstått det där med att ha en manuell köttdisk och dom små specialliteter som man kan köpa där.....som t ex deras egen tillverkade tryffelsalami..mumma de :)

Men, men....nu är det ju som det är....och Sandströms finns ju kvar i söderhallen, så man får väl palla sig dit då.

Det är nämligen där jag alltid har köpt Salsiccia när jag vill ha det hemma....dom gör Salsiccia med lite olika smaksättning, brukar oftast köpa deras naturella då jag oftast vill ha en ren smak på den. Men vill man testa något annat så ska man absolut köpa deras Salsiccia gjord på Lamm.....den är grymt god.

Så receptet här nedan är då gjort på den underbara lilla korven.

Så det ni behöver är ( 4 pers):

  • 6 st Lamm-Salsiccia, skurna i 1/2 cm skivor
  • 3 st färska tomater, skurna i små bitar
  • 2 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 1/2 Röd Chilli, urkärnad och fint strimlad
  • 1 1/2 dl Vitt vin
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 25 gram Smör
  • Rikligt med hackad Persilja
  • Rapsolja, att steka i
  • Salt och Peppar
  • Spagetti, Dinkel eller fullkorn

    Börja med att förbereda alla saker, skär, hacka och riv. Och sätt på pastavatten.......och salt nu så det smakar salt vatten....inga fåniga 2 nypor salt i 2 liter vatten. Är ju som att ha i två droppar badskum i badet....händer ju ingenting :)

    Ta fram en stekpanna med höga kanter, har ni inte de så funkar det lika bra med en kastrull, hätta upp den ordentligt ( annars börjar det koka när ni lägger i köttet ). Skvätt i lite rapsolja och lägg i korven, stek den så att den får färg och blir stekt på båda sidor, så gott det går. När det är gjort så lägg i allt annat utom persiljan och smöret. Låt det koka i ca 5-10 min....bara så att det får koka in lite, avsluta med lite salt och peppar och lägg sedan i persiljan och smöret. ställ åt sidan, när pastan är färdig slå av vattnet och blanda sedan ihop det med korven......blanda det väl och servera det med Parmesanost.

    Till detta ska ju självklart drickas ett gott Italienskt rött vin. Och glöm inte lite gott vitt surdegsbröd, att doppa i såsen.



Lycka Till.....Johan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0