Utkast: Mars 10, 2011




Pumpasoppa med knaperstekt Prosciutto

Detta behöver Du till denna goda soppa:

  • 1,5 kg Pumpa, ca 800 gram pumpakött
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl kycklingbuljong ( använd Bongs Touch of Taste, flytande)
  • 1-2 dl vispgrädde
  • en rejäl klick smör......när ni mixar allt. ( går bra med en liten klick också )
  • fyra skivor prosciutto, strimlade.


Denna soppa går fort att göra.....den behövs dock mixas.
Förbered allt först, skala och kärna ur pumpan, ta ut kärnor och det "skägg" som dom sitter fast i. Skalet skär ni enkelt bort med en kniv ( Ni börjar förstå varför en vass kniv är bra nu, hehe ), skär sedan pumpaköttet i bitar.
den gula löken och vitlöken likaså.....alla dessa bitar fräser ni lätt sedan i lite smör ( vill man kan man ha lite färsk röd chilli också, ger lite piff på de hela ) slå sen över vinet och buljongen, koka detta sedan sakta tills pumpan är mjuk ( ja, ni vet som potatisen ska vara, när ni gör potatismos ) slå sen allt i mixern eller om ni har en stavmixer så kan ni mixa direkt i kastrullen, ta inte med all vätska ni ska ha lite grädde i också, tar ni allt så kan soppan bli för lös. Den ska ju vara lite tjock, det är ju ingen buljong :) och glöm inte smörklicken.....och salt och peppar.
Stek den strimlade Prosciutton i en het panna så att den blir knaprig. Servera med att lägga Prosciutton som en liten ö i mitten, ringla sedan lite olivolja runt "ön".
Gott till, är lite vitt surdergsbröd i skivor som ni penslat med olivloja och grillat lätt.

Till detta dricker jag gärna ett vitt vin, men en kall öl passar kanonbra de me.

Lycka te....



Kommentarer
Postat av: PuTTe

Man blir ju lite hungrig fast jag e mätt..

:-)

2011-03-14 @ 00:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0