En enkel men grymt god söndagsmiddag.......

POTATISPLÄTTAR MED BACON OCH RÅRÖRDA LINGON
När mamma fick potatismos över så gjorde hon alltid potatisplättar med stekt fläsk och lingon.
Så det har blivit en absolut favvo, det är till och med så att när jag gör potaismos, så gör jag ALLTID mycket mos så det ska bli över till nästa dag, och det bara för att jag ska få äta denna gamla favvorätt.
Nu har jag ju utvecklat denna mammafavvo lite, vi använder ju potatis till väldigt många rätter, så det går ju i princip att servera dessa plättar till det mesta.
Eller som jag gör med dessa, hade lite bacon kvar i kylen....strimlade och knaperstekt det och blandade det sedan i smeten med lite hackad persilja.
Det viktiga sen......stek dom i rikligt med smör i lagom värme så blir dom så där härligt knaperstekta.
Servera plättarna sen med rårörda lingon och kall mjölk.
Men som jag skrev.....man kan servera dom till det mesta.
Något som är väldigt gott är om man har lite svamp hemma, det funkar med all sorts svamp.....stek den med lite lök och blanda i smeten och servera även lingon till där.....det är grymme gott.
Vill ni göra dom vegetariska så stekt upp rikligt med färsk spenat och blanda i smeten, gör sen en blandning på sik eller löjrom i lite cereme fraiche och servera till som en kall sås. Är man total vegeterian....så skit i den såsen.
Till Anka så kan man steka upp ostronskivling och blanda i smeten....sen steka små fina plättar och servera till med en god sås. behövs inte mer där....för det är fantastiskt gott.
Så använd er fantasi om ni sen blandar något i smeten eller till plättarna spelar ingen roll.
Lycka till.
Kommentarer
Trackback